Apie mus


Sveiki! Jūs esate tinklalapyje, kuriame galėsite rasti informacijos apie dvi šunų veisles.
Viena iš mūsų auginamų veislių yra Kaukazo aviganis. Tai viena seniausių šunų veislių, ištikimai tarnaujančių žmogui. Pastaruoju metu susidomėjimas šia veisle didėja, betgi daugiausiai dėl praktinio jos pritaikymo.
Tai labai sudėtingi, savarankiški, labai ištikimi, išdidūs šunys, gražūs savo išvaizda, bebaimiai kovotojai. Nedaug galima rasti publikacijų apie Kaukazo aviganius, o ir pastarosios gan vienapusiškos - arba šunis pristato kaip beprobleminius, kurių nereikia nei dresiruoti, nei ko mokyti, viską jie supranta, viską patys moka - tiesiog antšuniai kažkokie, arba aprašo juos kaip baubus ir siaubūnus, kurie ne tik nepasiduoda dresūrai, bet ir yra visai nevaldomi, pjauna visus, ką kelyje sutinka, sudrasko į skutelius.
Tokios publikacijos ne tik kenkia Kaukazo aviganių reputacijai, bet dažnai, dėl neteisingos informacijos, mažus šunelius pasiima žmonės, kurie pagal savo charakterį ir polinkius neturėtų to daryti.

Kita mano auginama veislė: Vidurinės Azijos aviganiai. Azijatų elgesys - bene įspūdingiausias bruožas. Visų pirma, tai labai ramūs
šunys, niekada nesipainiojantys po kojomis. Jų nervinė sistema labai stipri ir gerai išvystyta,"perkrauti" ją praktiškai neįmanoma, retas atvejis, kai pas juos įvyksta "nervinis sprogimas". Tai aukštą intelekto lygį turintys sutvėrimai. Gan užsispyrę, gali karts nuo karto siekti savo, bet dėl to negalima jų laikyti užsispyrėliais ar kvailiais! Šiuos šunis reikia suprasti, kiekvieną individualiai, tik tada suprasit kokios turtingos sielos, taurios širdies yra šie aviganiai. Juk didžiausias kūrėjas ne žmogus, o natūrali Gamta, todėl reikia mokėti suprasti šią gyvą gamtos dalelę ir išsaugot juos tokius, kokiais jie yra, o nesistengti paversti jų kokiais miesto "degeneratais". Taip pat, mūsų tinklalapyje rasite daug informacijos bei fotografijų. Savo komentarus ir klausimus Jūs galite atsiųsti man elektroniniu paštu. Aš pasistengsiu atsakyti į visus Jus dominančius klausimus, bei tikiuosi, kad maloniai praleisite laiką vartydami šios svetainės puslapius.

Sėkmės Jums!